Bij de selectie van projecten en partners gaat de Astrid Uganda Foundation niet over één nacht ijs. We selecteren projecten die duurzaam zijn en de zelfredzaamheid van de lokale gemeenschap ondersteunen. Van partners vragen we transparantie over hun aanpak, organisatie en financiën. In ruil daarvoor biedt de Astrid Uganda Foundation duurzame organisatorische en financiële ondersteuning. Natuurlijk zijn we zelf ook transparant over onze manier van werken.

Beleid

De Astrid Uganda Foundation heeft geen CBF keurmerk aangevraagd. Zo’n keurmerk is duur. Toch past de stichting de richtlijnen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) toe op de manier van werken. Die staan beschreven in een eigen verklaring (policy). De CBF-criteria gaan over bestuur, beleid, fondsenwerving, voorlichting & communicatie, besteding van middelen en verantwoording.

Wilt u het hele policy document inzien? Klik hier

 

Acceptatievoorwaarden

Voordat de Astrid Uganda Foundation besluit een project te financieren, moet een project/partner aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze staan beschreven in de acceptatievoorwaarden. Een paar voorbeelden:

  • Organisatorische en juridische zaken, zoals het economisch eigendom van grond en gebouwen, worden vooraf gecontroleerd. Zo voorkomen we dat geld van de stichting in verkeerde handen valt.
  • De Astrid Uganda Foundation selecteert een deskundige lokale partner die kan coachen/opleiden, monitoren en evalueren.
  • Steun is gebaseerd op een degelijk projectplan. Hierin moet onder ander staan hoe operationele kosten worden gedekt door structurele inkomsten (geen giften).
  • Afspraken over een verantwoordingsstructuur tussen het bestuur/management van het project en de Astrid Uganda Fundation worden duidelijk omschreven.

Wilt u het hele document acceptatievoorwaarden inzien? Klik hier.

 

 

Eerlijk Zaken Doen

De Astrid Uganda Foundation staat voor open en eerlijk zaken doen. We zijn een betrouwbare partner. Iedere Euro/Dollar/Ugandese Shilling die niet bij de projecten terechtkomt is verloren geld. De kinderen waarvoor we werken zijn de dupe. Onze donateurs haken af. Die boodschap herhalen we consequent voor alle partners, ambtenaren, bestuurders en politici in Oeganda om er voor te zorgen dat er geen geld aan de strijkstok blijft hangen. Onze vasthoudendheid werpt zijn vruchten af.