Bestuur

We stellen ons graag aan je voor!

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaap 2014-11Ik heb het initiatief genomen om de Astrid Uganda Foundation op te richten als eerbetoon aan mijn overleden vrouw Astrid.

Astrid en ik hebben jarenlang gereisd over de hele wereld, maar waar we ook waren, altijd was er het verlangen om terug te gaan naar Afrika. In juni 2008 zijn we naar Oeganda geweest en hebben daar een fantastische vakantie gehad, die helaas een noodlottige afloop heeft gekregen. Hoe triest en ellendig dit ook is, mijn passie voor Afrika is er niet minder door geworden. 

Meer doen voor Afrika

Telkens als Astrid en ik naar Afrika gingen, probeerden we net als vele andere reizigers wat spullen mee te nemen zoals pennen, ballonnen, kleertjes etc. Maar elke keer hadden we toch het gevoel dat het een beetje weinig was, dat we wel wat méér konden doen, en misschien wel in Afrika zélf.

In het dagelijkse leven werk ik in de ICT sector.

Lees meer op LinkedIn

linkedin

 

 

 

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan de slag uit liefde voor Oeganda

willgeerts

Ik ben Will Geerts en ga me met veel plezier als bestuurslid inzetten om met de Astrid Uganda Foundation mooie resultaten te bereiken.

Eerste bezoek

Mijn liefde voor Oeganda is ontstaan bij twee bezoeken aan het land. In 2006 bezocht ik daar een vriend die vrijwilligerswerk deed bij een organisatie rond gevangenissen en scholen (COA). Dat bezoek heeft veel indruk op me gemaakt. Ik zat in Kampala, midden in de wijk Bwyogerere, en ben een paar keer bij de jeugdgevangenis geweest. Ik sprak zowel met gevangenen als bewakers over hoe het daar is en hoe ze zaken georganiseerd hebben. Ik zag Oeganda dus niet alleen van de buitenkant als toerist, maar kwam ook echt tussen de mensen.

Tweede bezoek

In 2010 ben ik vanuit mijn werkgever op een missie geweest voor het Rode Kruis in Oeganda. In Hoima hebben we een internetcafé en de organisatie eromheen ingericht. Bovendien hebben we een blauwdruk gemaakt waarmee het Rode Kruis zelf nieuw Internetcafés kan opzetten. Het was een mooi voorbeeld hoe Oegandezen met een beetje ondersteuning zelf prachtige resultaten kunnen bereiken. Tijdens die missie heb ik ook de projecten van Astrid Uganda Foundation bij Masindi mogen bezoeken.

Krachtig volk

De kracht en de positieve spirit, ondanks de problemen en de armoede, zijn mij bijgebleven. De vriendelijkheid en beleefdheid van de mensen, de warmte die ze uitstralen. Ik heb kennisgemaakt met de cultuur en de manier van communiceren. Ik denk dat dat helpt om resultaten te bereiken.

Mijn bijdrage

Mijn werkervaring ligt in management en ICT. Ik heb veel gedaan met project- en financieel management. Deze zakelijke component kan een goede inbreng zijn bij onze projecten. Ik vind het een inspirerende uitdaging de mensen in Oeganda te helpen met zaken die er toe doen en die echt gebruikt worden. Oeganda ligt mij na aan het hart. Ik vind het geweldig om met mijn passie en zakelijkheid een bijdrage te kunnen leveren.

Secretaris

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henny van SilfhoutMijn naam is Henny van Silfhout en sinds oktober ben ik secretaris van de Astrid Uganda Foundation. Hoe ben ik hier terecht gekomen? Door een toevallige samenloop van omstandigheden; de stichting waar ik hiervoor bestuurslid was, is haar activiteiten aan het afronden en Jaap had daarnaast op LinkedIn de vraag uitgezet voor een nieuwe secretaris. Na een leuk gesprek met Jaap waarin we al direct ervaringen konden uitwisselen was het pleit beslecht.

Iets over mijzelf. Sinds bijna vijf jaar ben ik ondernemer, samen met mijn compagnon run ik het bedrijf KOI Groep B.V. We zijn een kleine IT detacheringsorganisatie die zich richt op testen en functioneel beheer waarbij de ontwikkeling van mensen erg belangrijk is (zowel medewerkers, als klanten, als mensen in Oeganda). Ik ben al lange tijd betrokken bij maatschappelijke organisaties, van sportvereniging tot kerkbestuur. De laatste jaren is mijn persoonlijke interesse gewekt voor projecten in Afrika en specifiek Oeganda. Daarnaast willen we vanuit KOI maatschappelijk relevant ondernemen. In dit kader ben ik drie jaar geleden betrokken geraakt bij de Afrika Sociëteit. Deze stichting zet zich in voor een groep wezen in het district Kumi in Oeganda. Middels diverse geld genererende projecten zorgen we voor voedsel, kleding en met name scholing voor deze kinderen. Daarnaast zijn een drietal studentes voorzien van een studiebeurs. Na een bezoek aan Oeganda in 2011 ben ik helemaal enthousiast geraakt over dit land en de mogelijkheden die daar zijn. Aangezien de projecten nu op eigen benen staan zijn we de activiteiten van deze stichting aan het afbouwen. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging bij de Astrid Uganda Foundation!