Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan de slag uit liefde voor Oeganda

willgeerts

Ik ben Will Geerts en ga me met veel plezier als bestuurslid inzetten om met de Astrid Uganda Foundation mooie resultaten te bereiken.

Eerste bezoek

Mijn liefde voor Oeganda is ontstaan bij twee bezoeken aan het land. In 2006 bezocht ik daar een vriend die vrijwilligerswerk deed bij een organisatie rond gevangenissen en scholen (COA). Dat bezoek heeft veel indruk op me gemaakt. Ik zat in Kampala, midden in de wijk Bwyogerere, en ben een paar keer bij de jeugdgevangenis geweest. Ik sprak zowel met gevangenen als bewakers over hoe het daar is en hoe ze zaken georganiseerd hebben. Ik zag Oeganda dus niet alleen van de buitenkant als toerist, maar kwam ook echt tussen de mensen.

Tweede bezoek

In 2010 ben ik vanuit mijn werkgever op een missie geweest voor het Rode Kruis in Oeganda. In Hoima hebben we een internetcafé en de organisatie eromheen ingericht. Bovendien hebben we een blauwdruk gemaakt waarmee het Rode Kruis zelf nieuw Internetcafés kan opzetten. Het was een mooi voorbeeld hoe Oegandezen met een beetje ondersteuning zelf prachtige resultaten kunnen bereiken. Tijdens die missie heb ik ook de projecten van Astrid Uganda Foundation bij Masindi mogen bezoeken.

Krachtig volk

De kracht en de positieve spirit, ondanks de problemen en de armoede, zijn mij bijgebleven. De vriendelijkheid en beleefdheid van de mensen, de warmte die ze uitstralen. Ik heb kennisgemaakt met de cultuur en de manier van communiceren. Ik denk dat dat helpt om resultaten te bereiken.

Mijn bijdrage

Mijn werkervaring ligt in management en ICT. Ik heb veel gedaan met project- en financieel management. Deze zakelijke component kan een goede inbreng zijn bij onze projecten. Ik vind het een inspirerende uitdaging de mensen in Oeganda te helpen met zaken die er toe doen en die echt gebruikt worden. Oeganda ligt mij na aan het hart. Ik vind het geweldig om met mijn passie en zakelijkheid een bijdrage te kunnen leveren.