... en Nelson Tusiime was erbij...

Maandag 19 oktober was een bijzondere dag voor het Kasese district waarin onze school is gevestigd. Op deze dag is namelijk Charles Wesley Mumbere, die tot dan al jaren werkzaam was als verpleger in Maryland en Pennsylvania gekroond tot koning van het Rwenzururu Koninkrijk.

Tot voor kort wist niemand dat de inmiddels 56-jarige Mumbere zijn koninklijke titel al op zijn 13e jaar had geërfd. Bij het geluid van vele trommels en in aanwezigheid van duizenden aanhangers gekleed in doeken bedrukt met zijn portetten, werd Charles Mumbere officieel gekroond.

Op een openbare bijeenkomst later die dag, werd het 300.000 zielen tellende koninkrijk Rwenzururu officieel erkend door president Yoweri Museveni. Hij herstelde de traditionele koninkrijken, die zijn voorganger in 1967 uitgebannen had, in ere, maar stelde daarbij als eis dat de koningen zich zullen beperken tot officiële plichten en zich niet in politieke aangelegenheden zullen mengen. Nelson Tusiime, de directeur van de Green Valley Orphanage School in Bwera, de school waarvoor de Astrid Uganda Foundation zich inzet, was bij de plechtigheden aanwezig.

Lees alles bij: