De Astrid Uganda Foundation is trots op afgeronden projecten.

florence

School officieel geopend op 7 december

Op 7 december 2011 was het zover! Voorzitter Jaap Taal opende de nieuwe Green Valley Orphanage Centre & School in Bwera. Dat was een bijzonder moment in het bestaan van de Astrid Uganda Foundation, want de stichting is geboren uit Astrids warme hart voor de 450 kinderen van deze school. Juli 2010 was een eerste belangrijke mijlpaal in het project. De officiële aankoop van land in Bwera was de start van een nieuwe toekomst voor 450 kwetsbare Oegandese kinderen. Een emotioneel begin, omdat met die aankoop de droom van Astrid Joosten werkelijkheid leek te worden. Anderhalf jaar later was de degelijke Green Valley School een feit. De school biedt een veilige, schone omgeving voor de kinderen om te groeien, te spelen en te leren. Een veilige plek om te groeien Onder leiding van de gepassioneerde schooldirecteur Nelson Tusiime en de gedreven projectleider Fred Obala werd in twee jaar tijd een prachtig resultaat neergezet: nieuwe sanitaire voorzieningen, twee blokken met in totaal elf klaslokalen, een kippenfarm en een microkredietsysteem. Dankzij eigen verbouw van groenten, maïs en bonen eten de kinderen ook gezonder en leren zij de fijne kneepjes van het landbouwvak. En toen de aangeschafte kuikens hun eerste eieren legden, betekende dat voor Green Valley naast gezellig gekakel een aangename inkomstenbron.

Rehabilitatie en scholing kindsoldaten

De Astrid Uganda Foundation gaat investeren in een sterk nieuw project onder leiding van Fred Obala. We vertellen u er uitgebreid over.

Kindsoldaat

Fred_Obala_facebook

Zelf is hij als kind tot twee keer toe ontsnapt uit het oerwoud en de greep van Joseph Kony's Verzetsleger van de Heer (Lord's Resistance Army, LRA). Met een enorme wilskracht en toewijding heeft hij zijn leven weer opgebouwd. Fred Obala. De man die vanuit ICUganda voor ons het project rondom de Green Valley Orphanage Centre & School heeft begeleid, met veel succes en een prachtig resultaat. De man die oprichter en directeur is van ARDI, een organisatie die voormalig kindsoldaten opvangt, opleidt en begeleidt naar een normaal leven in de Oegandese samenleving. Dat is geen eenvoudige taak.

De Astrid Uganda Foundation gaat hem daarbij helpen. Met steun aan het project 'Youth war recovery vocational training en counseling'. Helpt u mee?

Lees hier verder voor meer informatie en de updates over het project.

Opnieuw leren boeren

masindi ploegenIn het Kiryandongo district werkt de Astrid Uganda Foundation samen met het Oegandese Rode Kruis aan het project  People Living with HIV/Aids (PLWHA).

Te weinig voedsel

Logo_Uganda_Red_CrossIn Kiryandongo  wordt veel te weinig voedsel geproduceerd. En dat terwijl de inwoners van de regio sterk afhankelijk zijn van (de opbrengsten van) landbouw om te voorzien in hun basisbehoeften. Door Aids en oorlog is een groot deel van de beroepsbevolking (mannen en vrouwen tussen de 18 en 35) overleden. Het zijn dus de jonge kinderen en ouderen die op het land moeten werken. Maar zij weten er te weinig van en het werk is gewoon te zwaar, mede gezien het feit dat ze bijna zonder uitzondering besmet zijn met HIV. Er komt dus veel te weinig voedsel van het land. Met alle gevolgen van dien.

Lees hier verder voor alle informatie over dit project en om de voortgang ervan te zien!

 

Woensdag 7 december, was het dan zover. De officiële opening van de Green Valley Orphage School in Bwera. Voorzitter Jaap Taal mailde zijn eerste reactie en een aantal foto's.