Stichting

logo_koppieDe Astrid Uganda Foundation is opgericht ter nagedachtenis aan Astrid Joosten uit Milheeze. Tijdens haar laatste bezoek aan Oeganda en de Green Valley School in Bwera in juni 2008 had ze zich vast voorgenomen de kinderen daar te helpen. De (wees)kinderen leefden onder erbarmelijke omstandigheden. De school had aan alles te kort.

Tijdens deze vakantie raakte ze als eerste Europese toerist besmet met het dodelijke Marburg virus waaraan ze op 11 juli 2008 overleed.  Haar echtgenoot Jaap Taal heeft daarom het initiatief genomen ter nagedachtenis aan Astrid een stichting op te richten en de slechte omstandigheden voor schoolkinderen te verbeteren.

Want 'Kinderen van Oeganda samen naar school voor een betere toekomst', daar zet de Astrid Uganda Foundation zich voor in.

De bijzondere aanpak van de stichting werkt. Mensen in de gemeenschap zelf én bekwame lokale partners spelen een centrale rol. Zelfredzaamheid, duurzaamheid en transparantie zijn drie belangrijke pijlers onder al onze projecten.

overastrid1De Astrid Uganda Foundation is opgericht ter nagedachtenis aan Astrid Joosten, die in 2008 is overleden aan de gevolgen van het Marburg virus. Astrid Joosten is de eerste Europese toerist ooit die met dit virus uit Afrika is teruggekomen. Marburg is verwant aan Ebola waartegen nog geen medicijnen bestaan.

Jaap_linkedin_kleinDe Astrid Uganda Foundation werkt met diverse vrijwilligers. Het bestuur van de stichting stelt zicht graag aan je voor.

Lees hier meer over de bestuursleden

Missie

Kinderen van Oeganda samen naar school voor een betere toekomst. 

Visie

Kinderen hebben de toekomst. Ook in Oeganda. Maar dan moeten ze wel naar school kunnen. Een goede opleiding biedt nu eenmaal betere kansen op een zelfstandig bestaan. De Astrid Uganda Foundation wil daarom zoveel mogelijk kinderen naar school laten gaan. We geloven in de kracht van de lokale gemeenschap. Daarom ondersteunt de Astrid Uganda Foundation kansrijke initiatieven die de zelfredzaamheid vergroten en ondernemerschap bevorderen. Kinderen kunnen langer in hun sociale omgeving blijven en veilig naar school gaan.

De Astrid Uganda Foundation heeft een bijzondere aanpak die steunt op drie pijlers: zelfredzaamheid, duurzaamheid en transparantie. We geloven in de kracht van de lokale gemeenschap en inzet van sterke Oegandese partners ter plaatse.

Lees hier meer over de uitgangspunten van de Astrid Uganda Foundation en onze partners.